Eğer evde spor rutini oluşturmak istiyorsan, çalışabileceğin pek çok fitness aleti bulunuyor. Spor salonlarıyla kıyaslandığında daha az maliyet harcayarak, düzenli egzersiz yapabilirsin. Evde spor yaparken sana fayda sağlayacak aletlerden bazılarını derledik. Keyifli okumalar!

Pilates Matı

Pilates matını yalnızca pilates yaparken değil, yer hareketleri bulunan tüm sporlarda kullanabilirsin. Bunun temel sebebi; sert zeminde yapacağın hareketlerin, spor sonrasında ağrıya neden olabilmesi. Halı üzerinde spor yapmaksa, terlediğin zaman iyi hissettirmeyecektir. Bunların yanı sıra spor esnasında ayaklarının ve ellerinin kaymaması da gerekiyor. Bu nedenle evde spor yapmak istiyorsan bir pilates matına mutlaka ihtiyacın var! Matlar hem yumuşak yapısı sayesinde cilde zarar vermez hem de kaymalara karşı etkilidir. Olası sakatlanmaların önüne geçmek için de pilates matını tercih etmen gerekiyor.

Atlama İpi

Evde spor yaparken tüm vücudunu çalıştırarak yağ yakmana yardımcı olacak yegâne ürün, atlama ipi! Ev içerisinde az yer kaplayan bu ipler, spor öncesinde ısınmak için de oldukça ideal.

Dambıl ve Ağırlık Setleri

Tüm sporcuların gözdesi dambıllar, evde de kolaylıkla kullanılabiliyor. Elbette daha önce hiç kullanmadıysanız bir profesyonelden destek almanız daha doğru olacaktır. Ağırlık kaldırmak, daha fit bir görünüm için idealdir. Ayrıca selülit görünümünü azaltıyor, kalçaların sıkılaşmasını sağlıyor ve belirgin karın kaslarına sahip olmanıza yardımcı oluyor. Sabit kilolu dambıl çeşitlerinin dışında, çıkarılıp takılabilen ağırlık seçenekleri de bulunuyor. Bu sayede zaman geçtikçe kullandığın ağırlığı değiştirebilirsin.

Direnç Bantları

Farklı direnç ve boyutlarda üretilen direnç bantları, çoğunlukla setler halinde satılıyor. Her bir renk ise farklı bir direnci temsil ediyor. Farklı bölgelerde, farklı dayanıklılık seviyesine sahip olmak için bu bantlardan yararlanabilirsin.

Barfiks Çubuğu

Sırt, kol ve kaslarının bir arada çalışmasını sağlayan barfiks, evde yapılabilecek egzersiz hareketleri arasında yer alıyor. Doğru bir şekilde barfiks çekmek, kasların güçlenmesini sağlıyor. Ayrıca duruş bozukluğun varsa da barfiks çekerek bunu düzeltebilirsin. Yalnızca, barfiks çekmeden önce kaslarını ısındırdığından emin olmalısın.

Pilates Topu

Son yılların en sevilen spor aletlerinden biri de pilates topu! Karın, basen, kol kasları, ön bacak ve baldırı çalıştıran bu alet; kolay taşınabilir olmasıyla avantaj sağlıyor. Üstelik pilates topu ile pek çok egzersizin yapılabiliyor olması da popülaritesini açıklıyor.

Koşu Bandı

Spor yapmayı seven pek çok insan, mutlaka koşu bandı almayı düşünmüştür. Eğer evin müsaitse, enerjini atmak için koşu bandı tercih edebilirsin.

Yazan:

Alev Ateş

Sadece 27.