Alfred Joseph Hitchcock, 13 Ağustos 1899’da Leytonstone, İngiltere’de doğdu. Katı bir Katolik olarak yetişen Hitchcock, film endüstrisine 1919’da başlık kartı tasarımcısı olarak girdi ve 1927’de “The Lodger: A Story of the London Fog” ile yönetmen olarak başarı kazandı. 1940’ta Hollywood’a taşınarak “Rebecca” gibi birçok klasik filme imza attı. 1979’da AFI Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü alan Hitchcock, 29 Nisan 1980’de böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Hitchcock, gerilim ve korku türlerinde çığır açan yönetmen olarak sinema tarihine geçti.

IMDb’ye göre Alfred Hitchcock’un en iyi 10 filmini senin için derledim.

Psycho (Sapık) – IMDb 8.5

1960 – Korku / Gizem – 1 saat 49 dakika

Zimmetine para geçirmekten kaçan bir sekreter, baskıcı bir adam ve onun zorba annesinin sahibi olduğu gözlerden uzak bir Kaliforniya moteline sığınır.

Rear Window (Arka Pencere) – IMDb 8.4

1954 – Gerilim / Gizem – 1 saat 52 dakika

Evinde yaşayan ve tekerlekli sandalyeye mahkûm bir fotoğrafçı, manken kız arkadaşı ve onu ziyarete gelen hemşiresi, avlu penceresinden komşularını gözetlemektedir. Polis Dedektifi arkadaşının şüpheciliğine rağmen, komşularından birinin katil olduğuna ikna olurlar.

 North by Northwest (Gizli Teşkilat) – IMDb 8.3

New Yorklu bir reklam yöneticisi, bir grup yabancı casus tarafından hükümet ajanı sanılınca kaçmaya başlar ve sadakatinden şüphe etmeye başladığı bir kadına aşık olur.

Vertigo (Ölüm Korkusu) – IMDb 8.2

1958 – Gerilim / Gizem – 2 saat 8 dakika

Eski bir San Francisco polis dedektifi, bir yandan kişisel şeytanlarıyla boğuşurken bir yandan da izini sürmesi için tutulan ve derin bir rahatsızlığa sahip olabilecek, akıldan çıkmayacak kadar güzel bir kadını takıntı haline getirir.

Dial M for Murder (Cinayet Var) – IMDb 8.2

1954 – Gerilim / Gizem – 1 saat 45 dakika

Eski bir tenis yıldızı, kendisini aldatan karısını öldürmek için planlar yapar.

Rebecca – IMDb 8.1

1940 – Romantik / Gizem – 2 saat 10 dakika

Kendine güvenen bir kadın, bir aristokratın karısı olarak yeni rolüne uyum sağlamaya ve ilk karısının hayalet gibi varlığının gözünü korkutmasından kaçınmaya çalışır.

Strangers on a Train (Trendeki Yabancılar) – IMDb 8

1951 – Gerilim / Suç – 1 saat 41 dakika

Bir psikopat, iki yabancının birbirlerinin en nefret ettiği kişiyi öldürme planına boyun eğerek cinayetten paçayı kurtarabileceği teorisini kabul etmesi için bir tenis yıldızını zorla ikna etmeye çalışır.

Rope (Ölüm Kararı) – IMDb 8

1948 – Gerilim / Suç – 1 saat 20 dakika

İki adam, eski bir sınıf arkadaşlarını boğarak öldürdükten sonra bir akşam yemeği partisi düzenleyerek mükemmel bir cinayet işlediklerine kendilerini ikna etmeye çalışırlar.

Notorious (Aşktan da Üstün)– IMDb 7 .9

1946 – Gerilim / Kara – 1 saat 41 dakika

Hüküm giymiş bir Alman casusunun kızı, Amerikan ajanları tarafından Güney Amerika’daki Alman bilim insanlarından oluşan bir çete hakkında bilgi toplamakla görevlendirilir. Onlara kendini sevdirmek için ne kadar ileri gitmesi gerekecektir?

Shadow of a Doubt (Şüphenin Gölgesi) – IMDb 7.8

1943 – Gerilim / Kara – 1 saat 48 dakika

En sevdiği amcası Kaliforniya’daki sakin kasabalarına ailesini ziyarete geldiğinde çok sevinen bir genç kız, yavaş yavaş onun aslında yetkililer tarafından aranan “Şen Dul” katil olduğundan şüphelenmeye başlar.

Daha fazla bu tarz içerik için Film kategorimize göz atabilirsin. Ayrıca aramıza katılmak istersen Listeliyoruz Instagram adresinden bize mesaj atabilirsin❤️